Gordijnen
Je leest nu

Hoe kies je de juiste laminaat vloer voor de juiste prijs?

0
Blog

Hoe kies je de juiste laminaat vloer voor de juiste prijs?

Wanneer je op zoek bent naar goedkope laminaat vloeren, moet je de beste kwaliteit tegen de laagst mogelijke prijs vinden. Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten. Je moet weten wat laminaatvloeren zijn, hoe deze werken en op welke manier je deze kan installeren. In dit artikel laten we je zien hoe je het juiste laminaat kiest om ervoor te zorgen dat je vloeren er geweldig uitzien en lang meegaan!

Wat zijn laminaat vloeren?

Laminaatvloeren zijn een soort parketvloer die is gemaakt van lagen papier en andere materialen die tegen elkaar worden gedrukt om een ​​hard oppervlak te creëren met een hoogglans afwerking. Het wordt vaak “luxe vinyl” of LVT (luxe vinyl tegel) genoemd. Goedkoop laminaat is er in verschillende stijlen, waaronder planken, vierkante, strips, tegels en meer! Het is ook verkrijgbaar in vele kleuren en ontwerpen, waardoor het gemakkelijk is om er een te vinden die perfect bij je interieur past!

Hoe werken laminaatvloeren?

Laminaatvloeren zijn zeer eenvoudig te installeren omdat ze voorgemonteerd in panelen worden geleverd in plaats van afzonderlijke planken zoals traditionele hardhouten vloeren. Deze panelen zijn meestal 3/8 inch dik met vergrendelingsgroeven aan de achterkant die uitgelijnd zijn met groeven op de ondervloer. Laminaat is een materiaal dat gemakkelijk te leggen en onderhoudsarm is. Zorg ervoor dat de laminaatvloer niet langdurig vochtig of nat is. Een hoog watergehalte zorgt ervoor dat laminaatvloeren vervormen.

Klinkt goed? Hoe zit het met de prijs?

Er zijn veel showrooms die laminaatvloeren verkopen door heel Nederland. Als je goedkoop laminaat wilt halen dan moet kun je bij winkels zoals Luxury Floors terecht. Ze hebben een showroom van 2000 m² compleet met verschillende kleuren, patronen en materialen. Je wordt begeleid door experts die je de beste aanbevelingen kunnen geven. Deze experts helpen je bij het kopen van laminaat, pvc, parket of tegels. Kies een kleur die past bij de kleur van je meubels en de stijl van je interieur.

Hoe zit het met de installatie?

Elk product heeft al een eigen handleiding. Daarnaast zijn laminaatvloeren zodanig gemaakt dat je die ook zelf kunt leggen. Vooral voor het visgraatpatroon is extra precisie nodig om de beste resultaten te krijgen. Ten eerste moet je je vloer egaliseren om te zorgen dat deze waterpas is. Vervolgens kun je een goede ondervloer leggen. Op deze manier is je vloer goed geëgaliseerd en geïsoleerd. Daarnaast zorgt een ondervloer voor meer veerkracht. Let erop dat je altijd in de hoek van de kamer begint. Als je dit niet zelf wilt doen, biedt Luxury Floor ook professionele laminaat installatieservices. Dit kost wat extra geld, maar met hun capaciteiten wordt je vloer veel sneller en netter gelegd.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *