Gordijnen
Je leest nu

Wat is een Hongaarse punt PVC?

0
Blog

Wat is een Hongaarse punt PVC?

Wanneer jij voornemens bent om een andere vloer te gaan aanschaffen, dan is het logisch dat je nog niet direct weet waar je naar moet kijken. Er zijn namelijk zoveel verschillende soorten, dat het allereerst eens belangrijk is om voor jezelf te bepalen wat je nu eigenlijk zou willen uitgeven aan een nieuwe vloer. Dit heeft uiteraard de maken met een aantal verschillende factoren. Eén van de dingen waar je goed naar moet kijken, is de locatie waar de vloer komt te liggen. Kies je voor een vloer op zolder, dan is het zonde om hier een stijlvolle hongaarse punt te laten leggen. Mits je deze ruimte natuurlijk intensief gebruikt als bijvoorbeeld slaapkamer. Nu snappen we best dat je dus even zoekende bent. Speciaal daarom pikken we er in dit artikel een vloer uit, die we eigenlijk niet zo heel erg vaak horen en dat is de Hongaarse punt. Om je antwoord te geven op de vraag; wat is een Hongaarse punt PVC? Is het goed om er eerst wat dieper in te duiken.

Verschillende soorten vloeren

Voordat we verder gaat met het antwoord op de vraag wat is een Hongaarse punt PVC?, is het goed eerst te weten welke type vloeren we allemaal kennen. Uiteraard kennen we allemaal wel laminaat, PVC en ook hout. Daarnaast kennen we natuurlijk ook een gietvloer en ook de epoxyvloer. Het is dus helemaal niet zo heel erg vreemd dat je in het begin nog een beetje zoekende bent naar wat voor vloer je nu eigenlijk mooi vindt. Omdat de Hongaarse punt een klassieke vloer is, is deze niet geschikt voor iedere woning. Dus wil jij weten of het iets voor jou is, dan is het goed eerst te weten wat voor soort vloer of het is.

Wat is een Hongaarse punt?

De Hongaarse punt heeft in de basis veel weg van een visgraat vloer. Toch zijn er wel degelijk verschillen tussen deze twee en die zit hem met name in de manier waarop de vloer wordt gelegd. Waar je bij de Hongaarse punt als het ware punt in punt werkt, is dit bij een visgraatvloer trapsgewijs. Nu is dat voor een met alle respect leek wat lastiger te zien, maar wanneer je iemand erop wijst, zullen ze het direct herkennen. Wat je vaak ziet, is dat deze vloeren vooral worden toegepast binnen de wat klassieke huizen. Niet voor niets kom je deze vloeren daarom dus ook vaak tegen in herenhuizen. Kun je deze vloer dan niet binnen een modern interieur kiezen vragen de meesten zich vaak af? Uiteraard kan dit! Zolang je maar wel zorg voor de juiste balans en deze materialen en ook kleuren terug laat komen in de rest van je huis.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *