Gordijnen
Je leest nu

Dit is waarom een waterontharder goed is voor het milieu

0
Blog

Dit is waarom een waterontharder goed is voor het milieu

Veel van de voordelen van een waterontharder zijn al bekend. Zo zou een waterontharder je een hoop geld besparen en hoef je ook veel minder te poetsen wanneer je een waterontharder aanschaft. Waar veel mensen echter niet zo snel aan denken, is dat een waterontharder ook goed is voor het milieu. In dit artikel leggen we uit waarom dat precies zo is. 

Je apparaten gaan langer mee

Een waterontharder filtert het kalk uit het water. Dat zorgt ervoor dat er geen kalkaanslag meer kan ontstaan in bijvoorbeeld je leidingen. Die kalkaanslag is slecht voor je apparaten, het zorgt er namelijk voor dat ze te hard moeten werken, te heet worden en vervolgens doorbranden. Dat is natuurlijk zonde, want je apparaten zouden eigenlijk nog een stuk langer mee kunnen. In plaats van nieuwe apparaten, zou je daarom veel beter een waterontharder kunnen kopen. Door immers een waterontharder te kopen, hoef je later niet al je apparaten te vervangen.

Minder gebruik van energie

Een waterontharder kost energie, maar hij bespaart er meer van. Omdat er dankzij de waterontharder van Soft Water Systems geen kalk meer in de leidingen zit, hoeven je apparaten niet steeds harder te werken. Dat is fijn, want dat harde werken kost behoorlijk wat energie. Veel meer dan eigenlijk nodig is. Door dus een waterontharder te installeren, blijven je apparaten gewoon de normale hoeveelheid energie gebruiken en ben jij dus niet steeds meer geld kwijt aan je energierekening.

Minder gebruik van zeep

Zeep werkt beter in zacht water (dat is water zonder kalk). Dat maakt dat je dus veel minder zeep nodig hebt als je doucht of de wasmachine aanzet. Daarbij heb je veel minder schoonmaakmiddelen nodig, omdat je niet al die kalkaanslag meer weg hoeft te schrobben. Dat is natuurlijk niet alleen leuk voor de portemonnee, maar ook voor het milieu. Hoe minder zeep je namelijk hoeft te gebruiken, hoe minder chemische troep er in de natuur terecht komt.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *