Gordijnen
Je leest nu

Geld besparen met de aanschaf van goedkope keukens

0
Blog

Geld besparen met de aanschaf van goedkope keukens

Een nieuwe keuken kopen kan aardig in de papieren lopen, maar je kunt ook flink geld besparen. Zeker wanneer je op zoek gaat naar goedkope keukens. Het is wel een feit dat mensen denken dat een goedkope keuken kwalitatief minder goed en luxueus is dan een duurdere keuken, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Je kunt met een beperkte budget mooie, goede en luxueuze keukens kopen. In onze blog vertellen we hoe je dit aanpakt en van welke voordelen je geniet.

Extra geld in de knip

Je kunt geld in de knip overhouden als je op zoek gaat naar goedkope keukens. Waarschijnlijk heb je een bepaald budget voor ogen en hoe fijn is het dan dat je na een bezoek aan de specialist huiswaarts keert met een order voor een gloednieuwe keuken op zak en ook nog eens geld overhoudt? Dat geld kun je weer goed besteden aan andere klussen in en rondom het huis of je kunt er lekker van op vakantie gaan. Of je kunt eindelijk die televisie kopen die je al een poosje op het oog hebt. Je kunt ook de keuken uitbreiden met luxueuze producten, zoals een mooie eetkamertafel of een duurdere vloer.

Onderdelen repareren en vervangen van goedkope keukens doet minder pijn in de beurs

Van goedkope keukens heb je net zoveel plezier als van duurdere keukens, maar het vervangen of repareren van onderdelen zijn wel een stuk goedkoper! Ongelukken zitten in een klein hoekje en het is heel vervelend als een duur aanrechtblad of een keukenkastje vervangen moeten worden. Het kost een flinke duit. Omdat de onderdelen van een goedkope keuken ook goedkoper zijn, ben je veel minder geld kwijt om de onderdelen te repareren of te vervangen. Dat is toch een prettig idee hoewel het nooit leuk is als je iets in de keuken moet vervangen. 

Goedkope keukens zijn sneller leverbaar

Het is tegenwoordig meer regel dan uitzondering dat de levertijd van een keuken enkele weken tot enkele maanden is. Bij goedkope keukens is dat minder het geval, omdat deze onderdelen vaak uit voorraad leverbaar zijn. Goedkope keukens worden groots ingekocht, want hoe meer er wordt ingekocht des te goedkoper de materialen worden. Met de kanttekening dat een aanbieder de onderdelen op voorraad moet nemen. Daar kun jij als klant van profiteren. Niet alleen qua prijs, maar dus ook qua levertijd van jouw gloednieuwe keuken!

Kleine verschillen

Een keuken vol met exclusieve en duurzame materialen klinkt aantrekkelijk, maar het is wel een stuk duurder. Bij een goedkope keuken zijn de materialen een stuk goedkoper, maar je ziet dat niet. Het verschil zit ‘m in de details. De keukenkastjes zijn bij een duurdere keuken gemaakt van massief hout terwijl ze in goedkope keukens van MDF en spaanplaat zijn gemaakt. Dan is alleen het paneel van een houtsoort die je graag in de keuken wilt hebben. Je ziet dat niet, maar je merkt het wel in de beurs. Je hoeft dus ook niet in te leveren op de luxueuze uitstraling van de keuken.

Auteur

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *