Gordijnen
Je leest nu

Een hor kopen? Lees vooraf deze tips!

0
Blog, Winkeloverzicht, Winkels op alfabet, Winkels per betaalmethode

Een hor kopen? Lees vooraf deze tips!

Zo kies je de ideale hor uit

Ben je van plan om binnenkort een hor te gaan kopen? Het kan best lastig zijn om een type hor uit te kiezen en het geheel zo samen te stellen dat je een hor hebt die zowel functioneel is als bij jouw woning past. En natuurlijk is het aanbod horren ook vrij uitgebreid. Grote kans dat je liever een doek voor het raam hangt. Gelukkig zijn er diverse websites die je kunnen helpen bij het vinden van jouw ideale hor, zoals Instyledecoration.nl. In dit artikel vertellen wij je waar je zeker aan moet denken voordat je een hor gaat kopen.

Wat voor soort hor wil je?

Bedenk eerst wat voor soort hor je wilt. Wil je de hor bij de deur gaan plaatsen of bij je raam? Hoe ziet het kozijn eruit? Welke hor de juiste is, is per situatie verschillend. Het kan zijn dat je een hor zoekt voor je dakraam, een schuifdeur of juist voor openslaande tuindeuren. Ook is het belangrijk rekening te houden met de draairichting van je deur of raam, want dit zorgt ervoor dat je de hor straks ook echt kunt monteren.

Wat voor design wens je?

Weet je wat voor soort hor je nodig hebt en hoe je deze moet plaatsen, dan is het tijd te bedenken wat voor soort design je wenst. Het is uiteraard mooi als je hor exact bij de kleur van je kozijn past. Echter heb je nog veel meer opties.  Zo kun je ook voor verschillende types gaas kiezen. Zo heb je niet alleen gaas in diverse kleuren, maar ook met speciale eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan gaas dat tegen hooikoorts werkt.

Meet de juiste maten op

En onze laatste tip: meet altijd de juiste maten op van je kozijn. Kies je voor montage ‘in de dag’, dan plaats je de hor in het kozijn. Kies je voor montage ‘op de dag’, dan plaats je de hor op het kozijn. Wil je je hor op de dag monteren, dan meet je de ruimte op het kozijn. Liever montage op de dag? Meet dan de dagmaat en de diepte van het kozijn op. Wil je liever een kant en klare hor die geheel aan jouw wensen voldoet? Dan kun je ook overwegen om voor horren op maat te kiezen.

Auteur

Fanvanwonen.nl is dé inspiratiewebsite voor alles rondom jouw woning. Ontdek de mooiste woontrends, unieke producten en de beste tips voor een sfeervolle woning. Ontdek het op www.fanvanwonen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *