Gordijnen
Je leest nu

Waar moet je op letten bij het bestellen van rolgordijnen? 

0
Blog

Waar moet je op letten bij het bestellen van rolgordijnen? 

 5 tips voor het kiezen van rolgordijnen 

  1. Let op de functionaliteit van de kamer. Voor welke kamer in je huis heb je rolgordijnen nodig? moet het verduisterend zijn in de slaapkamer en doorschijnend in de woonkamer.
  2. Zorg voor de juiste afmetingen. Kunt u zelf niet meten, neem dan contact op met de meetservice voor gratis meetdiensten en advies.
  3. De juiste kleuren zijn belangrijk. Kleuren van je raamdecoratie maken of bereken uw interieurstyle van je woning. Weet je niet zeker welke kleur bij jouw interieur past? dan raden we je aan om gratis kleurstalen te bestellen. 
  4. Kies het juiste rolgordijn. u kunt kiezen voor semi-transparant, transparant, semi-transparant en verduisterend. 
  5. Welke dienst past bij u? Laddertouw of elektrische aandrijving. 

Juiste rolgordijnen vinden? Bekijk het aanbod van rolgordijnenexoert.nl

Is het verduisterende rolgordijn ook zonwering? 

Geplastificeerde stoffen heeft naast bescherming tegen zonlicht nog vele andere voordelen. Zo staat uw zonwering altijd comfortabel stabiel, weerkaatst warmte bijzonder effectief en heeft geluids-, warmte- en koude-isolatoren. 

Wat is het verschil tussen een zonwering en een verduisterende raamdecoratie? 

Sommige termen kunnen erg verwarrend zijn omdat ze op elkaar lijken, maar niet hetzelfde doen. Denk hierbij aan zonwering en verduisterende ramdecoratie. Vaak wordt gedacht dat de twee typen precies hetzelfde werken, maar niets is minder waar. Zonwering heeft een groot effect op de temperatuur in huis. De lichtinval wordt verzwakt waardoor er automatisch minder warmte doordringt. Verduisterende rolgordijnen hebben een speciale coating en hebben daardoor een goede isolerende werking. 

Hoe maak je je huis minder lawaaierig? 

Heb je een rumoerig huis of is je buurman een beetje luidruchtig? Het is natuurlijk altijd verstandig om contact op te nemen met je buren en hen op de hoogte te stellen, maar er zijn dingen die je in huis kunt aanpassen om geluidsoverlast te verminderen. Bijvoorbeeld grote kamer in te delen in kamers. Hiermee hoef je geen muur midden in de woonkamer te plaatsen, maar ook roomdividers werken heel goed! Tip 2: Let op het materiaal van de meubelen Het is ook belangrijk om met een “groot” tapijt te werken, of als het echt veel lawaai maakt, kan je ook voor een tapijt kiezen. Deze tip is misschien niet zo makkelijk toe te passen als je in een huurhuis woont, maar zorg er indien mogelijk voor dat je huis goed geïsoleerd is.  

Misschien is het verstandig om met de buren te praten. Wandbekleding kan er niet alleen heel elegant uitzien, maar heeft ook een heel groot voordeel: het zorgt voor een betere akoestiek in huis. Niet alleen bij luidruchtige buren is het erg prettig, maar ook als het huis rustig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *