Gordijnen
Je leest nu

Waar je op moet letten bij douchestoelen vergelijken

0
douchestoelen vergelijken
Blog

Waar je op moet letten bij douchestoelen vergelijken

Ouder worden doet iedereen. En als je nou eenmaal op de leeftijd komt waar je hulp nodig hebt, moet je wel weten hoe deze hulp er uit ziet. Als het moeilijker wordt om dagelijkse taken zoals het huishouden te vervullen, betekent dit niet dat je niet meer zelfstandig kan wonen. Door gebruik te maken van zorghulpmiddelen kan jij je gevoel van zelfstandigheid vergroten. Deze zorghulpmiddelen maken jouw leven makkelijker en zij maken het ook makkelijker voor jouw (indien nodige) zorgverlener. Zorghulpmiddelen zien er op verschillende manieren uit. Zo heb je de rollator, medicijnendoos of douchestoel. Zoals bij de meeste hulpmiddelen moet je ook bij douchestoelen vergelijken op een aantal dingen letten. 

douchestoelen vergelijken

Wat zijn douchestoelen?

Douchestoelen zijn precies hoe ze klinken. Dit zijn stoelen voor in de douche. Als je bijvoorbeeld niet voor een langere tijd kan staan, kan zo een stoel veel voor jou betekenen. Deze stoelen komen in veel varianten voor. Zo heb je de keuze uit stoelen met of zonder armleuning, tegen de muur te monteren, met hygiëne uitsparing, enz. Deze stoel zet of monteer je in je douche en je bent klaar om deze te gebruiken. 

Let hierop bij het kopen van een douchestoel

Bij een douchestoel vergelijken en mogelijk aanschaffen zijn er meerdere dingen waar je op zou moeten letten. Aangezien je meerdere varianten hebt, heb je ook meerdere opties om uit te kiezen. De belangrijkste punten zijn:

  1. Zithoogte – Hoe hoog is de stoel
  2. Zitting – Is de stoel comfortabel om op te zitten
  3. Gewicht – Voor welk gewicht is de stoel geschikt
  4. Leuning/steuning – Heeft de stoel wel of geen leuning/steuning 
  5. Montage – Moet de stoel gemonteerd worden

Al deze verschillen zorgen er uiteindelijk voor dat jij de beste douchestoel hebt voor jouw wensen en situatie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *