Gordijnen
Je leest nu

De salontafel: zo kies je het mooiste model voor in jouw woonkamer

0
Blog

De salontafel: zo kies je het mooiste model voor in jouw woonkamer

Een salontafel duikt meteen op in jouw gedachte wanneer je denkt aan meubels voor in de woonkamer. Dit meubelstuk is de uitstekende plek om jouw koffie, boek, magazine, afstandsbediening of snack neer te zetten wanneer jij lekker languit op de bank ligt. Ondanks dat de functie erg duidelijk is, zijn er zoveel verschillende vormen en maten te vinden. Het valt daardoor niet mee om de beste salontafel uit te kiezen voor jouw woonkamer. Om te garanderen dat jij de beste salontafel uitkiest voor jouw woonkamer, hebben wij een handige gids samengesteld waar de beste tips zijn samengevoegd.

De voorbereiding voorafgaand aan het kopen van een salontafel

Salontafels hebben zoveel verschillende functies, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ze zijn een van de eerste plaatsen waar magazines worden neergelegd, ze zijn de plek waar jij je voeten op neerlegt en ze zijn de plek waar je hapjes en drankjes op neerzet. Het kiezen van de juiste tafel begint daardoor bij het bepalen van de functie van de tafel. Bedenk daarom eerst goed waar je de tafel voor wilt gebruiken.

De plek van de salontafel

Een salontafel is toe te voegen aan zowel de meest kleine als de meest grote woonkamers. Met behulp van de tafel kan je zelfs zorgen dat de ruimte knusser or ruimer lijkt dan het in werkelijkheid is. Daardoor is het belangrijk om je te verdiepen in jouw wensen en de mogelijkheden van de ruimte.  Wanneer je een hoop ruimte tot jouw beschikking hebt, kies dan voor een tafel die een mooi statement maakt. Denk bijvoorbeeld aan een robuuste houten tafel. De houten tafel zorgt ook gelijk voor een hoop gebruiksvriendelijkheid, aangezien het makkelijk te verzorgen en onderhouden is. Voor een kleinere kamer, is het leuk om te kiezen voor twee kleinere tafels die beide een andere hoogte hebben. Denk bijvoorbeeld aan twee ronde tafels die deels in elkaar worden geschoven. Dit geeft de illusie dat er meer ruimte beschikbaar is.

Het beste materiaal

De salontafel is een tafel die veel zal worden gebruikt, vooral wanneer je kinderen of huisdieren hebt. Het is daarom belangrijk om op zoek te gaan naar materialen die passen bij het gebruik. Als je weet dat de tafel veel wordt gebruikt, kies dan voor een houten tafel of een tafel met leren details. Probeer materiaal als glas en metaal te vermijden wanneer je kinderen hebt. Op het glas zie je niet alleen alle vetvlekken, maar het is ook een stuk fragieler. Je wilt voorkomen dat jouw kinderen zich pijn doen aan het harde metaal of gebroken glas. Hout is een materiaal wat vaak voorzien is van een goede vernislaag. Hierdoor is het erg duurzaam in gebruik. Ben jij benieuwd naar meer opties op het gebied van salontafels? Klik hier als je de collectie van Home by Hauwert wilt bekijken.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *