Gordijnen
Je leest nu

De kenmerken van een lavasteen gietvloer

0
Blog

De kenmerken van een lavasteen gietvloer

Ben jij op zoek naar een krasvrije vloer? Dan is gietvloer hiervoor één van de beste oplossing. Met name een lavasteen gietvloer, welke worden gemaakte met kunsthars is dusdanig hard, dat deze vloeren bijna niet slijten en ook absoluut niet krassen. Het grote voordeel aan een gietvloer, is dat ze op bijna iedere ondervloer gelegd kunnen worden. Niet alleen binnen, maar zelfs ook buiten. Zo hoef je dus niet eerst ontzettend veel extra kosten te maken voor bijvoorbeeld het laten egaliseren van je ondervloer. Het mooie aan deze vloer is namelijk dat ze zichzelf egaliseren. Doordat de vloer vloeibaar is, wordt deze met de juiste bewerking waterpas in de ruimte gelegd. Zo kan het dus zijn dat de vloer op verschillende plekken iets dikker is dan op andere plekken, maar dat maakt natuurlijk helemaal niets uit. 

Extra kenmerken van lavasteen

Zoals we hierboven al hebben genoemd, is een lavasteen gietvloer krasbestendig. Toch zijn er daarnaast nog een aantal flinke voordelen te benoemen waarom het zeker de moeite waard is om een te kijken of een gietvloer met lavasteen als toevoeging ook iets voor jou is. Zoals gezegd kan deze vloer zowel binnen als buiten worden gelegd. Dit biedt je dus ook de mogelijkheid om voor een gietvloer onder bijvoorbeeld een overkapping te laten plaatsen. Ook is een gietvloer volledig waterdicht. Dit betekent dat het geen enkel probleem is wanneer er een flinke plas wat op blijft liggen. Waar dit met een houten vloer natuurlijk desastreuze gevolgen heeft, is dit bij een gietvloer dus niet het geval. Kortom, allerlei voordelen waarom een gietvloer een absolute aanrader is.

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

Een gietvloer wordt natuurlijk op een ‘iets’ andere manier gelegd dan een PVC, houten of laminaatvloer. Deze vloer bestaat namelijk uit allerlei verschillende laagjes, waardoor het enige tijd duurt voordat de vloer helemaal klaar is en ook volledig is uitgehard. Eerst wordt er gekeken hoe de staat van de ondergrond is. Normaal gesproken dient deze bij een PVC of houten vloer te worden geëgaliseerd, maar dat is in deze niet nodig. Wel is het zaak om eventuele diepe gaten en uitsteken de stukken op te vullen of weg te schuren. Vervolgens wordt de volledige vloer geschuurd om ervoor te zorgen dat eerste laag, de prima beter hecht. Nadat deze laag is aangebracht, kan er worden begonnen met de volgende laag. Deze laag wordt ook wel de ‘schraplaag’ genoemd. 

Deze laag zorgt ervoor dat de ondergrond glas wordt, waardoor alle oneffenheden die er misschien nog waren ook direct weg zijn. Op het moment dat ook deze laag is aangebracht en droog is, is het tijd voor de uiteindelijk gietvloer. De totale tijd die het duurt voordat de vloer in z’n totaliteit is aangelegd duurt ongeveer zo tussen de 3 en 5 dagen. Het is namelijk belangrijk dat iedere laag goed kan drogen alvorens de volgende laag kan worden geplaatst.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *