Gordijnen
Je leest nu

Wat is een wavegordijn?

0
Blog

Wat is een wavegordijn?

Rommelige gordijnen die niet netjes opvouwen zijn vaak een doorn in het oog. Dit probleem is verleden tijd wanneer u kiest voor wavegordijnen. Een wavegordijn is een gordijn met gelijkmatig golvende (golvende) plooien. Het golvende effect wordt bereikt door een speciaal soort make-up met golflopers en haken. Hierdoor is de golfplooi zowel open als gesloten goed zichtbaar. Wave gordijnen zorgen voor een speelse en elegante uitstraling.

Wat is het verschil tussen waveplooi en dubbele looi?


Golvende plooien worden soms verward met dubbele plooi. Dit is onjuist omdat waveplooien n anders zijn dan dubbele plooi. Dubbele plooien, ook wel vlinderplooien genoemd, waarbij de plooien in het gordijn worden genaaid. Deze vouw wordt meestal gezien op een schaar of daartussenin. Voor waveplooien maken de golflopers, de haken en de afstand tussen de lopers de vouw gelijk. Lopers worden met koorden aan elkaar bevestigd op een afstand van 6-8 cm.

Welke Gordijnstoffen zijn geschikt voor golfplooien?

Als je geïnteresseerd bent in golfgordijnen, wil je natuurlijk meteen weten welke gordijnstoffen geschikt zijn voor golfplooien. Het goede nieuws: bijna elke stof is geschikt. Het golfeffect is hier duidelijk zichtbaar, dus je ziet de golf zich vooral in het licht, het transparante inbetweens en vitrage. Maar vergis je niet, zelfs dikke stoffen kunnen goed worden afgewerkt om mooie plooi te creëren. Met kamerhoge stoffen bereik je de mooiste golfeffecten. Deze stoffen zijn uit één stuk gemaakt en hebben geen naden om het golfpatroon te blokkeren.

Hoe hang je wavegordijnen?

Een wavegordijnen hang je op aan een koord van waverunners met een gelijke afstand van 6 of 8 cm. Deze runners plaats je in de rails. Daarna hang je het gordijn, door middel van de haakjes, aan de runners.

Top 5 best verkochte wavegordijnen

  1. Voile gordijnen op maat kleur ivoor wit – Collectie Voile Amsterdam
  2. Voile gordijnen op maat kleur wit – Collectie Voile Amsterdam
  3. Vitrages op maat Ivoor wit – Ceylon
  4. Dim-out satijn look gordijnen op maat Uni kleur Antraciet – Phoenix
  5. Dim-out satijn look gordijnen op maat Uni kleur Staalblauw – Phoenix

Interesse in wavegordijnen?  Klik op de link Wavegordijnen kopen

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *