Gordijnen
Je leest nu

Welke hypotheek kies jij?

0
Blog

Welke hypotheek kies jij?

Ben je van plan om binnenkort een woning aan te kopen? Dan is dat in de eerste plaats hartstikke spannend. Het aankopen van je eerste woning is namelijk een groot avontuur. Tegelijkertijd komt er ook veel stress bij kijken, want je moet veel regelen. Je moet bijvoorbeeld een hypotheek aanvragen. In Nederland worden twee soorten hypotheken verstrekt. Je hebt namelijk een annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek. In deze tekst gaan we dieper in op deze twee hypotheekvormen. We bespreken ook de voordelen en nadelen.

Annuïteitenhypotheek

Bij deze hypotheekvorm betaal je elke maand een vast bedrag. Het bedrag bestaat uit rente en de aflossing. Het rentedeel wordt tijdens de looptijd steeds lager en het aflossingsdeel steeds hoger. Het voordeel van deze hypotheekvorm is dat je lage maandlasten bij de start hebt. Een ander voordeel is dat de vaste lasten altijd gelijk blijven, waardoor je niet voor financiële verrassingen komt te staan. Uiteraard kent deze hypotheekvorm ook enkele nadelen. De netto maandlasten stijgen elk jaar en daardoor daalt het belastingvoordeel ook.

Lineaire hypotheek

Bij een lineaire hypotheek daalt het bedrag dat je moet betalen per maand. Dit bedrag bestaat uit de rente en de aflossing. Het rentedeel daalt tijdens de looptijd en het aflossingsgedeelte blijft gelijk. Je gaat elke maand dus minder betalen en dat is voordelig. Aan het eind van de looptijd is de hypotheek ook volledig afgelost. Het nadeel van deze hypotheekvorm is dat de maandlasten aanvankelijk relatief hoog zijn. Daarnaast daalt het belastingvoordeel ook elk jaar vanwege deze constructie.

Advies inschakelen

We raden je altijd aan om advies van een expert in te schakelen. Deze kan namelijk precies aangeven wat de beste deal is voor jouw specifieke situatie. Ben je woonachtig in Zundert, of woon je daar ergens in de buurt? Dan kun je bij hypotheekadvies Zundert terecht.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de verschillende hypotheekvormen. We hebben uitgelegd hoe de hypotheekvormen zijn opgebouwd en daarna hebben we enkele voordelen en nadelen besproken. Dit artikel fungeert als informatief startpunt voor de woningzoekende. Voor specifiek advies kun je het beste een expert inschakelen.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *