Gordijnen
Je leest nu

Hoe zorg je ervoor dat bloemen in een vaas langer blijven leven?

0
Blog

Hoe zorg je ervoor dat bloemen in een vaas langer blijven leven?

Van mooie bloemen in een vaas wil je natuurlijk zo lang mogelijk genieten. Kwekerij De Groot biedt een groot assortiment bloemen aan voor een kleurrijke sfeer in je huis. Toch gebeurt het dat je bloemen gaan hangen of bruin worden. Wij geven je graag een aantal tips om je bloemen langer leven te geven.

Schone bloemenvaas

Nadat de bloemen zijn bezorgd, is het van belang om de bloemen zo snel mogelijk in een vaas te zetten, dit voorkomt dat de bloemen te lang zonder water staan. Zoek dus een geschikte vaas en zorg ervoor dat deze schoon is. Was de vaas met wat sop, want bacteriën van oude bloemen kunnen in de vaas blijven zitten en de nieuwe aantasten.

Schuin afsnijden van de bloemen

Het kan zijn dat de bloemen een tijd zonder water hebben gestaan of gelegen. Dit zorgt ervoor dat de onderkant van de stelen uitdrogen. De haarvaten in de stelen kunnen dan bijna geen water opnemen waardoor de bloemen slap gaan staan. Daarom is het schuin afsnijden van de stelen zeer belangrijk. 

Geen bladeren in het water laten hangen

Verwijder de bladeren van de stelen, het liefst tot aan de bovenkant van de vaas. Bacteriën verspreiden zich makkelijk over bladeren, waardoor stelen gaan rotten en bloemen eerder slap gaan hangen. 

Meng het water met wat frisdrank

Wat helpt bij de bloemen langer in leven houden is een klein beetje frisdrank in het water, door de zuren en suikers blijven je bloemen mooi. Staan je bloemen in een doorzichtige vaas dan is het slim om 7up bij het water te doen. Je kunt beter Snijbloemenvoedsel gebruiken dit is een stuk makkelijker te doseren. Het is namelijk makkelijker om een zakje voedingsstoffen te geven dat altijd bij de bloemen zit. 

Zet de bloemen op de juiste plaats

Al verzorg je de bloemen nog zo goed, op een verkeerde plek zullen je bloemen ook verwelken. Door tocht vindt verdamping plaats waardoor bloemen gaan hangen, maar ook warmte kan fataal zijn voor de bloemen. Bloemen houden het ook korter vol in de buurt van gassen als sigarettenrook en gassen van rijp fruit. Ook een belangrijke tip is het regelmatig verversen van het water.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *