Gordijnen
Je leest nu

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een huis?

0
Blog

Waar moet je rekening mee houden bij het kopen van een huis?

Ben je van plan om binnenkort een prachtige woning te kopen? Dan moet je wel met verschillende zaken rekening houden. Dit geldt zeker voor mensen die voor de eerste keer een woning gaan kopen. Er ligt namelijk een groot verschil tussen een woning huren en een woning kopen. In deze tekst gaan we daar wat dieper op in.

Extra kosten

Wanneer je een huis gaat kopen, dan moet je in de eerste plaats rekening houden met extra kosten. Maak je gebruik van de diensten van een makelaar? Dan krijg je te maken met makelaarskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de diensten die ze verlenen. Ondersteunen ze je bijvoorbeeld bij bezichtigingen? Of gaan ze speciaal voor jou op zoek naar een woning? Daarnaast wordt ook altijd aangeraden om een bouwkundige keuring uit te laten voeren alvorens je een woning gaat aankopen. Anders kun je na de aankoop te maken krijgen met vervelende problemen.

Verplichte verzekeringen

Bij het kopen van een eigen huis komen ook bepaalde verplichtingen kijken. Je bent bijvoorbeeld verplicht om verschillende verzekeringen af te sluiten. Daarbij kun je denken aan de opstalverzekering. Dit is een verzekering met een relatief hoge premie. In principe ben je niet wettelijk verplicht om deze verzekering af te sluiten, maar veel hypotheekverstrekkers hebben dit wel als voorwaarde. Daarnaast kun je het beste ook andere verzekeringen afsluiten. Denk dan aan een inboedelverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.

Je draait voor alle kosten op

Het huren van een woning in Nederland is prijzig, maar het voordeel is dat de verhuurder verantwoordelijk is voor onderhoud en dergelijke. Bij eventuele problemen moet de verhuurder dan ook voor de kosten opdraaien. Heb je zelf een woning gekocht? Dan draai je voor alle reparatiekosten op. Ben je een beetje handig? Dan kun je veel zaken wel zelf oplossen. Is dat niet het geval? Dan raden we je aan om hier een spaarpotje voor te maken

Slotwoorden

Heb je zelf nog een woning en wil jij die eerst verkopen? Dan kun je het huis verkopen aan Bagro Vastgoed. Voor meer informatie kun je de website bekijken.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *