Gordijnen
Je leest nu

Jaloezieën of Gordijnen?

0
Blog

Jaloezieën of Gordijnen?

In de zoektocht naar de perfecte raamdecoratie kom je al snel heel wat vragen tegen, voordat je een besluit maakt. Je moet namelijk eerst je eisen op een rijtje zetten en weten waar je raamdecoratie aan moet voldoen. Er zijn namelijk verschillende functies die raamdecoraties kunnen vervullen in verschillende variaties. In dit artikel lees je daarom over de voor en nadelen van jaloezieën en gordijnen, de meest populairste raamdecoraties.

Voordelen van Jaloezieën

Jaloezieën hebben een multifunctionele functie. Hierdoor kunnen jaloezieen functioneren als verduisterend, maar ook lichtdoorlatend! Jaloezieën komen daarnaast nog in vele kleuren en materialen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat er niet genoeg keuze zal zijn.

Verder zijn jaloezieen makkelijk schoon te maken, er is een handige tool op de markt die jaloezieen makkelijk schoonmaakt. Maar het is natuurlijk ook gewoon te doen met een natte doek of iets anders dergelijks.

Nadelen van Jaloezieën

Jaloezieën kan je in verschillende maten kopen, maar wanneer je te klein jaloezieën koopt zal deze nooit goed verduisteren. Daarnaast kan er zonneschijn door de Jaloezieën schijnen als deze niet meer goed aansluiten. Het is daarom belangrijk om jaloezieen op maat te laten maken!

Voordelen van Gordijnen

Gordijnen zijn waarschijnlijk de eerste raamdecoraties die uitgevonden worden, hierdoor is er zoveel variatie in gordijnen! Voordelen van gordijnen zijn dat je gordijnen in alle kleuren en maten kan kopen met verschillende functies. Een verduisterend gordijn is namelijk echt totaal verduisterend!

Nadelen van Gordijnen

Een nadeel van gordijnen is dat wanneer ze vies worden het moeilijk is om ze schoon te maken. Ze moeten namelijk gewassen worden en hiervoor moeten ze van hun rails of roede afgehaald worden, waarna ook de haken en ringen verwijdert moeten worden. Daarnaast moeten gordijnen ook drogen. Dit kan meestal niet in een droger, aangezien gordijnen makkelijk kunnen kreuken. Je hoort ze dus buiten op te hangen om te drogen. Dit process kan een dag duren dus het is daarnaast ook handig om in te plannen wanneer je de gordijnen gaat wassen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *