Gordijnen
Je leest nu

Inbetween gordijnen

0
Blog

Inbetween gordijnen

Wat we vroeger vaak zagen waren rijen aan rijen aan rijen aan gordijnrails voor de vele gordijnen die er voor de ramen hingen. Allemaal met een andere functie namelijk: verduisterende gordijnen, om de kamer te verduisteren. Overgordijnen, om de kamer te verduisteren en pottenkijkers buiten te houden. En ook vitrages, om juist de kamer te verlichten en om eens naar buiten te kunnen kijken en te genieten van het mooie uitzicht. Om nu naar het heden te gaan hebben wij in de loop der jaren iets slims bedacht, namelijk inbetween gordijnen. Lees dit artikel gerust verder om de ‘ins’ en outs te weten van deze trendy gordijnen.

Wat zijn inbetween gordijnen?

Inbetween gordijnen zijn in principe een soort transparante gordijnen, ze zijn echter minder transparant dan vitrages. Dit komt door de weving en het draad, deze zijn dikker dan bij vitrages en hierdoor krijg je een gordijn stof dat voller van karakter is. De consequenties daarvan zijn natuurlijk dat je minder pottenkijkers door de ramen hebt en ook dat er minder licht door schijnt, alhoewel ze nooit helemaal verduisterend zullen zijn.

Een ander element aan inbetween gordijnen is dat ze door de vollere stof ook een luxueuze uitstraling kunnen hebben. Hierdoor nemen mensen al gauw inbetweens, zonder door te hebben wat het eigenlijk zijn.

Een klein nadeel aan inbetweens is dat het mogelijk is dat deze gordijnen lichtdoorlatend zijn in de avond, hierdoor kunnen mensen in de avond wel zien wat u binnen doet. Dit hangt echter ook af aan hoe fel de verlichting in uw huis is.

Wil je wel de kamers helemaal af sluiten of verduisteren, dan kan het misschien toch nodig zijn om een stel overgordijnen of verduisterende gordijnen aan te schaffen.

Wat wel goed werkt bij inbetweens is om ze af te werken met een golfband. Deze golfband zorgt ervoor dat er mooie golven in de gordijnen te zien zijn, hierdoor upgrade je de luxueuze uitstraling van de gordijnen nog een tikkeltje extra.

Daarnaast is het voor inbetweens het beste om de onderzijde af te werken met een loodveter. Deze loodveter geeft een goed gewicht aan het gordijn waardoor het mooi valt en er een goede strakke afwerking te zien is.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *