Gordijnen
Je leest nu

Een nieuwe kamer voor mijn dochter met een spiegel op maat

0
Spiegel op maat
Blog

Een nieuwe kamer voor mijn dochter met een spiegel op maat

Nu mijn vrouw en ik gescheiden zijn, hebben we ervoor gekozen om allebei een andere woonruimte te zoeken. Dit betekent dat ons oude huis te koop staat en dat geen van ons daar met onze dochter zal blijven wonen. In tegenstelling tot mijn vrouw heb ik al een nieuw huis gevonden en ik ben momenteel bezig om daar écht een thuis van te maken. Daarom heb ik voor mijn dochter een tweepersoonsbed gekocht, een wit behang met haar favoriete bloemen en de kroonluchter waar ze al sinds haar zevende van droomt. Daarnaast heb ik een spiegel op maat laten maken die de hele muur achter het hoofdbord van haar bed zal bedekken. Super gaaf, toch?

Spiegel op maat

Achterstand

Voor mijn gevoel begin ik toch met een achterstand, aangezien mijn dochter al van kleins af aan meer naar haar moeder toe trekt. Ik denk dat het komt doordat ze allebei vrouwen zijn en elkaar op sommige gebieden beter begrijpen. Ik vind het super fijn dat ze een goede band met haar moeder heeft, maar daardoor is het extra belangrijk dat ze ziet hoe erg ik mijn best voor haar doe. Haar nieuwe kamer moet echt als haar eigen plek voelen, niet als een kamer waar ik noodgedwongen in bed in heb gezet zodat zij daar kan slapen. Het is lastig om dit smaakvol in te richten, aangezien ik een hele andere definitie van “smaakvol” heb dan mijn dochter. Toch wil ik wel dat het een verrassing blijft. Daarom kan ik haar helaas niet meenemen om zelf spullen uit te zoeken en ben ik gedwongen om online inspiratie op te doen. 

Keuzes maken

Veel verder dan het bed, de spiegel, het behang en de kroonluchter ben ik nog niet gekomen. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe andere ouders de kamer van hun dochter hebben ingericht. De ruimte die ik voor haar gereserveerd heb is twaalf vierkante meter, dus ik zal de keuze moeten maken tussen een bureau of een make-up tafel. Ze heeft ook een kledingkast nodig, maar ik heb geen idee hoe groot die moet zijn en of ze vooral planken of hangruimte wil. Is er iemand die op de hoogte is van de nieuwste trends en voor mij in de huid van een tienermeisje kan kruipen? Alle hulp is welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *