Gordijnen
Je leest nu

Alles over rechtsbijstandverzekeringen en je nieuwe woning

0
Blog

Alles over rechtsbijstandverzekeringen en je nieuwe woning

Als je gaat verhuizen, dan komt daar echt heel veel bij kijken. Zo zijn er veel dingen waar je aan moet denken. Terwijl je aan het inpakken bent moeten de verzekeringen gewijzigd worden, verhuisberichten moeten verstuurd worden, het nieuwe huis moet bewoonbaar gemaakt worden en het oude huis moet klaargemaakt worden voor oplevering. Als er zoveel moet gebeuren is het niet gek als er tijdens de verhuizing wel eens iets mis kan gaan. Ben jij dan goed voorbereid, ook op het gebied van rechtsbijstand, mocht er iets misgaan?

Alles over rechtsbijstandverzekeringen als je gaat verhuizen

Een van de meest voorkomende dingen die worden vergeten bij een verhuizing is om de verzekeringen op tijd over te zetten naar de nieuwe woning. Er zijn een aantal dingen die je moet weten. Daarom lees je hier alles over rechtsbijstandverzekeringen.

Bij een verhuizing kan het zijn dat je naar een nieuwe woning gaat, maar het kan ook zijn dat je samen gaat wonen. In beide gevallen zijn er dingen die gedaan moeten worden om ervoor te zorgen dat je dekking op tijd is overgezet naar het nieuwe adres.

Mocht er ruzie met aannemer ontstaan, dan weet je zeker dat je altijd kunt rekenen op bijstand vanuit de rechtsbijstandverzekering. Maar mocht je de wijziging te laat hebben doorgegeven, dan kan het zijn dat je geen dekking hebt op het nieuwe adres.

Wat doe je met je rechtsbijstandverzekering als je gaat samenwonen?

Mocht je gaan samenwonen, dan kan het zijn dat jullie allebei een rechtsbijstandverzekering hebben. In dit geval zijn er meerdere mogelijkheden. Zo zou je bijvoorbeeld je verzekering aan kunnen passen naar een verzekering voor twee personen en de andere verzekering stopzetten.

Je zou ook een nieuwe verzekering af kunnen sluiten. In dat geval doe je er wel verstandig aan een nieuwe vergelijking te maken tussen de verschillende aanbieders. Per postcode kan de prijs van de premie namelijk van elkaar verschillen.

Hoe pas je het aantal personen aan op je bestaande polis?

Op een bestaande polis het aantal personen aanpassen kun je heel makkelijk doen. Je hoeft dan de verzekeraar alleen maar te bellen of een email te sturen. De samenstelling van je gezin zal dan aangepast worden op de polis.

Je doet er verstandig aan het aantal personen te verzekeren dat op het nieuwe adres zullen gaan wonen. Zo is iedereen zeker van rechtsbijstand, mocht dit nodig zijn natuurlijk.

Hoe gaat het met je rechtsbijstandverzekering als je gaat scheiden?

In het geval van een scheiding zal in ieder geval een van beide partijen naar een andere woning gaan. In dat geval is het belangrijk dat er een aparte nieuwe polis wordt aangemaakt of je neemt de huidige polis mee en past alleen de gezinssamenstelling aan op de polis.

In dit geval is het belangrijk dat de andere partij een eigen verzekering af gaat sluiten. Degene die naar het nieuwe adres toe gaat doet er wel verstandig aan de verzekeraars opnieuw te vergelijken met elkaar, dit omdat de premie per postcode verschillend kan zijn.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *