Gordijnen
Je leest nu

Dit is de beste manier om je rolgordijnen te onderhouden en reinigen

0
Blog

Dit is de beste manier om je rolgordijnen te onderhouden en reinigen

Bijna iedereen heeft ergens in huis wel een rolgordijn, grote kans dat jij er ook ergens wel één hebt hangen. Maar niet iedereen is op de hoogte van de beste manieren om je rolgordijnen de onderhouden en te reinigen. Het kan af en toe best lastig zijn om te bedenken of te weten hoe en wanneer je je rolgordijnen het beste zou kunnen schoonmaken en onderhouden. Je bent zeker niet de enige en daarom bespreken we in deze blog de opties en mogelijkheden wat betreft je rolgordijnen. Ook bespreken we een aantal alternatieven die onderhoudsvriendelijker zijn dan de klassieke rolgordijnen en misschien het overwegen waard. Zo vertellen we je over Luxaflex – shutters op maat producten en geven we je meer info over shutters.

Onderhoud

Rolgordijnen kunnen moeilijk zijn om te onderhouden en veel mensen stellen het daarom keer op keer uit, waardoor het onderhoud opstapelt en het alleen maar lastiger wordt om goed schoon te maken. Bij het onderhoud van je gordijnen komen een aantal dingen kijken, ten eerste is het ontzettend belangrijk om je gordijnen stofvrij te houden. Door dit regelmatig te doen voorkom je dat het stof zich ophoopt waardoor het lastiger is om je rolgordijnen goed te kunnen reinigen. Naast het afstoffen is het ook belangrijk om natuurlijk rustig om te gaan met je gordijnen, vermijdt overmatig gebruik en let op kinderen die eventueel aan het gordijn of koord trekken of er mee spelen. Mocht je rolgordijnen nou echt te veel moeite vinden, lees dan meer info over shutters zoals Luxaflex – shutters op maat producten.

Alternatieven

Als rolgordijnen je toch te veel moeite kosten zou je natuurlijk altijd voor een ander soort raambekleding kunnen gaan. Neem bijvoorbeeld Luxaflex – shutters op maat producten, shutters zijn een stuk makkelijker in onderhoud. Met een doekje en een sopje neem je ze zo af en ben je binnen vijf minuten klaar. Voor meer info over shutters kun je het beste een bezoekje brengen aan een winkel waar shutters worden verkocht. Daar kunnen ze je alles vertellen over mogelijkheden, prijzen en materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *