Gordijnen
Je leest nu

Zo houd je het tijdens de warme zomermaanden aangenaam en koel in huis

0
Blog

Zo houd je het tijdens de warme zomermaanden aangenaam en koel in huis

Wanneer het kwik stijgt tot zomerse temperaturen wordt het vaak ook in huis een stuk warmer. Bij een te hoge temperatuur kan het zelfs onaangenaam in huis worden. Het liefst hou je het in huis rond de 20 graden. Er zijn verschillende manieren om tijdens de warme zomermaanden het aangenaam en koel in huis te houden. Hoe? Dat lees je hier.

Airco

Misschien wel de meest bekende oplossing is een airco. Met een airco blaas je koude lucht in de ruimte en voer je warme lucht af naar buiten. Hierdoor heb je snel een aangenaam temperatuur in huis. Wel staat zo’n airco tijdens de warme zomermaanden volop aan het draaien en dit kan zorgen voor een flink hoge energierekening. Er zijn ook andere goedkopere oplossingen beschikbaar.

Rolluiken

Door de warmte buiten te houden, wordt het binnen een stuk aangenamer. Met een rolluik hou je heel goed tijdens de warme zomermaanden de warmte buiten, maar in de winter beschermt een rolluik ook tegen de kou. Ook hebben rolluiken tegen directe inval van de zon en dempt een rolluik het geluid.

Zonnescherm

Een andere oplossing om de zon tegen te houden is een zonnescherm. Net als een rolluik blokkeert een zonnescherm de directe inval van zonlicht en zorgt het er daardoor voor dat het niet te warm wordt in huis. Bijkomend voordeel van een zonnescherm is dat je er ook buiten van profiteert. Wil je genieten van je tuin, maar niet in de volle zon zitten? Dan is een zonnescherm de oplossing.

Isolerende gordijnen

Wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet zijn isolerende gordijnen. Naast de standaard functies die gordijnen hebben zoals het verduisteren van een ruimte, zorgen isolerende gordijnen er ook voor dat wanneer de zon volop schijnt dat de warmte in het huis trekt. In de wintermaanden wanneer het juist koud is en je flink stookt, houden isolerende gordijnen de warmte juist goed vast.

Oplossingen bij jou thuis geïnstalleerd

Wanneer je op zoek bent naar één van deze oplossingen om je huis koel te houden, kan je ervoor kiezen om dit zelf te monteren, maar je kan dit ook laten doen. In elke stad zitten wel aanbieders van airco’s, rolluiken, zonneschermen en isolerende gordijnen. Of je nou zoekt naar een airco in Leeuwarden of rolluiken in Groningen je begint je zoektocht online. Ook voor een zonnescherm in Groningen of isolerende gordijnen in Utrecht begin je jouw zoektocht online.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *