Gordijnen
Je leest nu

Ontspannen met een bubbelbad in de badkamer

0
badkamer
Blog

Ontspannen met een bubbelbad in de badkamer

Met een bubbelbad in de badkamer kun je na een lange werkdag echt ontspannen. Je kunt natuurlijk ook steeds naar een wellnesscentrum gaan waar je gebruik kunt maken van een jacuzzi of whirlpool, maar het allerfijnste is natuurlijk wanneer je deze ontspanningsmogelijkheden thuis hebt. Tegenwoordig hebben we het allemaal druk. We werken, sporten, hebben hobby’s en willen daarnaast ook nog voldoende tijd vrij maken voor ons gezin, vrienden en familie. Toch is het zo nu en dan wel eens fijn om eens even te ontsnappen aan deze drukte van alledag. Door jezelf een moment van rust te gunnen in het bubbelbad in je badkamer heb je echt even tijd voor jezelf. 

Waarom ontspannen in de badkamer? 

Om even te ontsnappen aan de drukte van alledag kan een bubbelbad in de badkamer echt een uitkomst zijn. Echter heeft zo’n whirlpool nog andere voordelen. Heb jij het in de wintermaanden vaak koud en ben je een echte koukleum? Ook dan biedt een whirpool je een groot voordeel. De luchtstromen in het water van een whirlpool zorgen er namelijk voor dat je spieren tot rust komen. Hierdoor verbetert ook de bloedcirculatie in je lichaam. Een whirlpool is dus niet alleen geschikt om te ontspannen, maar het komt je lichaam ook ten goede. Is jouw badkamer groot genoeg? Of ben je van plan om je huidige badkamer te vernieuwen? Bekijk dan de mogelijkheden van een bubbelbad in de badkamer eens. Zo’n bad is namelijk verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. 

Een bubbelbad in de badkamer, hier moet je op letten 

Een bubbelbad in de badkamer zorgt voor ontspanning en creëert een gevoel van luxe. Echter is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden wanneer je op zoek gaat naar zo’n bad. Met betrekking tot een whirlpool zijn er namelijk talloze mogelijkheden. Zo is een whirlpool niet alleen verkrijgbaar in verschillende afmetingen, maar ook in verschillende materiaalsoorten en met verschillende functionaliteiten. De meeste whirlpools zijn gemaakt van acryl. Dit materiaal is hygiënisch, heeft een antislip functie en voelt warm aan. Kies je voor een rechthoekig bad of heb je liever een bad met een asymmetrische vorm? Wil je een bad wat alleen een bubbel functie heeft of wil je ook dat het bad over verschillende verlichtingsmogelijkheden beschikt. Dit zijn vragen die je jezelf af kunt stellen wanneer je op zoek gaat naar een bubbelbad voor in de badkamer. 

Het verschil tussen een whirlpool en een jacuzzi

Wanneer je overweegt om een bubbelbad in de badkamer te plaatsen is het belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen een whirlpool en een jacuzzi. Een whirlpool is voornamelijk geschikt voor binnenshuis terwijl een jacuzzi zowel binnenshuis als buitenshuis geplaatst kan worden. Daarnaast verschoon je het water in een whirlpool iedere keer wanneer je hier gebruik van maakt terwijl het water in een jacuzzi vaak voor langere tijd blijft staan. Dit komt onder andere doordat het water in een jacuzzi vaak 48 uur nodig heeft om op te warmen. Tevens verbruikt een jacuzzi vele malen meer stroom dan een whirlpool. Dit zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden wanneer je een bubbelbad in de badkamer wilt.

Auteur

Part time schrijver / part time business consultant, ik schrijf over alles wat ik leuk vind daar het meeste zakelijk gerelateerd is. Veelal vanuit eigen ervaring maar ook vanuit wat ik on-line tegen kom en mij goede informatie lijkt om verder uit te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *