Gordijnen
Je leest nu

Het kiezen van een perfect hoofdkussen

0
Blog

Het kiezen van een perfect hoofdkussen

Je hoofdkussen heeft veel invloed op je slaap. Als je hoofdkussen niet fijn is en niet lekker ligt, zul je hoogstwaarschijnlijk slecht slapen. Je kent het vast wel; Ben je op vakantie en ga je na een lange dag lekker je bed in, en ligt het kussen echt verschrikkelijk. Het kan je gemoedstoestand voor de rest van je vakantie beïnvloeden. En dat kan ook in het dagelijks leven gebeuren. Je hebt een goede nachtrust nodig om de dag met een goed gevoel te kunnen beginnen. Gelukkig zijn er veel verschillende soorten kussens die jouw slaap kunnen verbeteren, zoals bijvoorbeeld de kussens van Sleepworld. Zo lang je kijkt naar een paar eigenschappen vindt je zonder teveel gedoe een kussen die perfect bij jou past. 

Vorm en neksteun

De vorm van het kussen heeft veel invloed. Welke vorm jouw voorkeur heeft verschilt per persoon en per slaapgewoontes. Denk hierbij aan in welke houding je slaapt, bijvoorbeeld of je een rug- of buikslaper bent. Een kussen kan ook een neksteun hebben. Een neksteun vult de ruimte tussen het hoofd en de nek en het matras zodat je goed ondersteund wordt. Wanneer je last hebt van nekpijn wordt het aangeraden om een kussen met neksteun aan te schaffen. Hierdoor wordt de nekpijn die je na het slapen hebt verholpen en kun je goed de dag beginnen. 

Materiaal

Het materiaal van een kussen kan ook van invloed zijn. Zo heeft het invloed op de veerkracht of stevigheid, vochtregulatie, allergieën en ondersteuning. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kussen met een goede ventilatie en vochtregulatie, dan kan een koudschuim kussen een goede keuze zijn. Deze is tevens ook anti-allergisch en ondersteund de nek en het hoofd. Ben je juist op zoek naar een zacht kussen? Dan is een donzen hoofdkussen de beste keuze voor jou. Dit kussen is zacht en knuffelbaar, en kan ook nog opnieuw gevuld worden indien dit nodig is. 

Er zit dus veel verschil in kussens door het gebruik van bepaald materiaal. Het is daarom belangrijk dat je hier goed op let en uitzoekt wat het beste past bij jouw wensen. 

Hoogte van het kussen

Wat een beetje samen gaat met de vorm en het materiaal van een kussen, is de hoogte. Je hebt als het ware hoge en lage kussens. De hoogte van een kussen is belangrijk, want wanneer een kussen te hoog of juist te laag is kan het ervoor zorgen dat je last van je nek en rug krijgt. Je ruggengraat wordt niet goed ondersteund. Zoals eerder al benoemd werd moet de ruimte tussen de nek en het matras opgevuld worden om zo te voorkomen dat het lichaam onnodig belast wordt. Let dus goed op de hoogte van een kussen voordat je het aanschaft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *