Gordijnen
Je leest nu

Creëer sfeer met de juiste lampen in huis

0
Blog

Creëer sfeer met de juiste lampen in huis

Lampen brengen gezelligheid in huis. Kies voor een combinatie van hanglampen, staande lampen en spotjes en creëer zo met verschillende soorten lampen voor een bijzonder effect op je interieur en de sfeer huis. In dit artikel geven we je meer informatie over de verschillende soorten lampen voor je op een rij!

Hanglampen

Wil je op één bepaalde plek meer licht creëren? Dan is een hanglamp perfect! Hiermee kun je een plek eenvoudig accentueren en meer sfeer geven. Ga voor 1 grote hanglamp boven de eettafel, of ga voor een speels effect door een groepje hanglampen op verschillende hoogtes bij elkaar te hangen. Bij de aanschaf van een hanglamp is het verstandig om te checken of deze ook te dimmen is. Met een dimbare hanglamp kun je namelijk gemakkelijk de felheid van het licht regelen. Handig als je overdag de tafel wilt gebruiken voor bijvoorbeeld huiswerk, maar er ‘s avonds gezellig aan wilt tafelen. Wil je het licht meer verspreiden? Kies dan voor een lampenkap gemaakt van glas.

Een staande lamp

Een staande lamp, ook wel vloerlamp genoemd, wordt vaak als leeslamp gebruikt naast een bank of leesstoel. Je kunt deze lamp ook gebruiken om meer sfeer te creëren, dan schijn je hem juist op de muur. Voordeel van een staande lamp is, is dat deze eenvoudig te verplaatsen is. Een goede keuze dus als je regelmatig je interieur wilt veranderen of een tijdelijke woning hebt. 

Plafondlampen

Ben je op zoek naar een lamp die de ruimte gelijkmatig verlicht? Ga dan voor een plafondlamp, deze vorm van verlichting wordt vaak gebruikt als de basis van de verlichting in huis. Plafond verlichting is bovendien perfect als je een aantal plekken met licht wilt accentueren zoals bijvoorbeeld een schilderij aan de muur. Hiervoor zijn plafondspots erg handig, want deze kun je vaak ook dimmen en draaien. Een plafondlamp is vooral erg praktisch en wordt om die reden vaak in badkamers en toiletten gebruikt omdat deze weinig ruimte innemen.  

De tafellamp

Een tafellamp wordt veel gebruikt op dressoirs. Deze lampen worden vaak behalve voor extra licht, veel voor decoratieve doeleinden gebruikt. Tafellampen zijn tegenwoordig in allerlei varianten te vinden om zo je bureau of nachtkastje op te vrolijken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dierlijke varianten zoals een tijger of vogel of bijvoorbeeld een lamp in de vorm van een microfoon voor in de kinderkamers..

Wandverlichting

Wandlampen zijn perfect om bijvoorbeeld een donkere hoek in de woonkamer op te lichten. Wandlampen zorgen voor zacht sfeervol licht en kunnen ook je accessoires zoals bijvoorbeeld een kunstobject goed accentueren en beter tot zijn recht laten komen.  

Wat voor verlichting je ook kiest, wees zeker niet te zuinig met verlichting, met verschillende soorten verlichting maak je het mogelijk om te spelen met de sfeer in je interieur. En pas je deze eenvoudig aan op ieder moment van de dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *