Gordijnen
Je leest nu

De factoren die invloed hebben op hoe lang een matras meegaat

0
Blog

De factoren die invloed hebben op hoe lang een matras meegaat

Iedereen wilt lekker slapen, omdat een goede nachtrust belangrijk voor ons is. De kwaliteit van ons slapen heeft namelijk erg veel invloed op hoe we ons gedurende de dag voelen. Hoe beter we slapen, hoe beter we ons dus ook direct voelen. Het hebben van een goede nachtrust hangt volledig af van ons matras. Want een hard of te zacht matras kan er zomaar voor zorgen dat we ’s nachts veel wakker worden of juist wakker worden met pijntjes. Dit moet je niet willen. Dus de grote vraag is nu: hoelang gaat een matras mee?

Hoelang gaat een matras mee? Zo vaak vervang je hem

Het hangt af van jouw financiële plaatje of de kennis die je al hebt over matrassen, maar een matras gaat helaas helemaal niet zo heel erg lang mee. Het is namelijk aan te raden om je matras elke acht tot tien jaar te vervangen. Dit doe je om je lichaam voldoende ondersteuning te geven. Hoe langer je wacht met het kopen van een nieuw matras, hoe zachter hij zal worden, of hoe meer hij zal inzakken. Hierdoor kun je last krijgen van doorligplekken, wat vervolgens je dagelijkse leven flink zal beïnvloeden. Dit maakt het lastig om te lopen, of zorgt ervoor dat het nog meer pijn doet wanneer je weer opnieuw je bed instapt de volgende avond. 

Hoelang gaat een matras mee? De hygiëne

Bovendien is acht tot tien jaar het antwoord op de vraag ‘hoelang gaat een matras mee’, omdat dit te maken heeft met hygiëne. Ongeacht of je ’s avonds doucht of niet, je zult altijd bacteriën achterlaten op je matras. Wanneer je je matras niet goed schoon houdt of simpelweg niet snel genoeg vervangt kan het zomaar zijn dat er erg onhygiënische situaties zullen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan bedwants of huidschilfers. Deze raken natuurlijk uit je bed wanneer je je lakens wast, maar een deel zal ook in het matras trekken. Bovendien kan een matras de geurtjes opnemen die in jouw kamer hangen. Zeker wanneer het vaak stinkt kan het in het matras trekken, waardoor de geur niet meer uit je kamer te halen is. Dit is alleen op te lossen door het matras in zijn geheel te vervangen. 

Een goedkoper of toch prijziger matras?

Natuurlijk hangt hoelang gaat een matras mee ook af van de kwaliteit van je matras. Wanneer je een duur en kwalitatief hoog matras hebt gekocht zul je er ook langer van kunnen genieten. Hoe goedkoper je matras, hoe korter de levensduur van het matras zal zijn. Dit is dus iets wat je in overweging moet nemen wanneer je een nieuw matras koopt. Hij kan misschien nu wel erg duur zijn, maar dit betekent wel dat je er lang van zult kunnen genieten. Zeker in tegenstelling tot een goedkoop matras. Deze zijn wellicht een stuk goedkoper, maar zorgen er ook voor dat je regelmatiger een nieuw matras moet aanschaffen.

Auteur

Vanaf december 2015 ben ik als zelfstandige begonnen onder de naam Increasy en verzorg ik linkbuilding voor zowel eigen klanten als white-label voor verschillende marketingbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *