Gordijnen
Je leest nu

Kies voor een degelijke afwerking van je vloer: kies een plint

0
Blog

Kies voor een degelijke afwerking van je vloer: kies een plint

Hoeveel verstand heb jij al van de plint – Mooieplinten? Je komt plinten in verschillende soorten tegen. Het eerste belangrijke onderscheid bestaat tussen vloerplinten en wandplinten. Kort gezegd, zijn vloerplinten dikke, relatief lage plinten die je horizontaal op de vloer bevestigd, meestal met behulp van montagekit of lijm. Een plint leg je zeker niet alleen voor de sier aan. De plinten in huis hebben een heel belangrijke functie: deze houden de vloer op de plek. Wist je dat er altijd ruimte moet worden bewaard tussen vloeren en wanden. Waarom vraag je je af? Dit heeft alles te maken met uitzet en krimp bij wisselingen in luchtvochtigheid en temperatuur. Laat je de vloer naadloos aansluiten, dan lijkt dat misschien een goed idee. Maar wat nu als de vloer uitzet? Deze heeft geen speling en kan nergens naartoe. Het gevolg: kapotte vloer. 

De plint bedekt lelijke randjes met de mantel der liefde 

Een plint haalt die lelijke en onordelijke randjes niet weg; hij verbergt ze alleen maar. Dat klinkt als een halfslachtige oplossing, maar in de praktijk is het de enige oplossing die werkt. De enige oplossing die je nodig hebt. Plinten lelijk? Dat hoeft helemaal niet het geval te zijn. Plinten geven een kamer extra dynamiek en verrijken de uitstraling. Je kunt allerlei kanten op met plinten. Kies je wandplinten of vloerplinten? Die simpele keuze heeft al grote impact op de uitstraling van het interieur. De plint biedt ook een praktische oplossing: hij dicht het gat tussen wand en vloer, waardoor hier zich geen vuil kan opstapelen. Zo hou je alles mooi schoon. 

Een nieuwe plint uitkiezen 

Plinten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Wil je snel duidelijkheid in welke plint het beste bij jou past? Dan kun je de website van Mooie Plinten een bezoekje brengen. Hier vind je een ruim aanbod scherp geprijsde plinten. Het voordeel van een expert raadplegen, is dat deze eventuele vragen die je hebt voor je kan beantwoorden. Ook zal een vloerexpert je desgewenst advies voorzien. Weet je zelf nog niet helemaal wat je wil, of wat het beste bij je woning past? Vraag de expert om advies. Plinten worden meestal speciaal voor jou op maat gemaakt. 

Ook kabels kunnen weggewerkt worden 

Met plinten werk je niet alleen loze ruimte weg, je kunt die loze ruimte ook inzetten om snoeren of kabels weg te werken. Kies je ervoor kabels weg te werken, dan wordt er gebruik gemaakt van een speciaal model plint met een uitsparing. Deze uitsparing is waar de kabels langslopen. De bedrading zal onder de plint doorlopen en wordt voor het oog verborgen. Dat geeft een mooi opgeruimd gezicht, want als er niet uitziet, is het en wild groeiende kluwen kabels. 

Een plint verbetert de uitstraling 

Een fraai geplaatste plint zal de uitstraling van je kamer, van heel je woning verbeteren. Kies je voor een stijlvolle plint, dan haal je niet alleen een super praktische, maar ook nog eens verrassend fraaie esthetische oplossing in huis. Sommige plinten zijn hoog, anderen laag. Sommige plinten hebben scherpe hoekvormen, anderen zijn juist afgerond (fijn met kleine kinderen).

Auteur

kaiiestan82 is een bekende blogger die regelmatig nieuws deelt in allerlei segmenten. Volg mij voor het laatste nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *