Gordijnen
Je leest nu

Een sfeervolle woonkamer met houten muurbekleding

0
muurbekleding
Blog

Een sfeervolle woonkamer met houten muurbekleding

De woonkamer is waar je komt om van de sfeer te genieten. Samen met de rest van het gezin kan je ‘s avonds van een goede film genieten of een gezelschapsspel spelen. Maar de uitstraling van de woonkamer is niet bepaald heel sfeervol. Toen de woonkamer werd gebouwd was een industriële misschien in, maar tegenwoordig wil je toch wat sfeervollers. Met houten muurbekleding kan je die sfeer toch noch aan je huis toevoegen. De warmere uitstraling van een houten muurbekleding zorgt ervoor dat de sfeer in de woonkamer vrijwel direct beter wordt, en het hoeft ook nog eens helemaal niet veel te kosten.

muurbekleding

In een paar uur tijd een mooie woonkamer

Het allerbeste aan muurbekleding is dat je het met weinig moeite in mum van tijd op je wand kan bevestigen. Dit betekent dat je geen dure aannemer in hoeft te schakelen, en dat je ook niet hoeft te wachten op een vrije plek in de tegenwoordig heel drukke agenda van de gemiddelde vakman. Dit heeft nog meer voordelen: je kan de muurbekleding ook vrij makkelijk verplaatsen als je het toch liever ergens anders hebt. Dit is iets wat je met verf en tegeltjes niet kan. En als je dan toch bezig bent, waarom begin je eigenlijk niet met de rest van je huis?

Een houten wand in elke ruimte!

Je hoeft de sfeer niet tot de woonkamer te beperken, de muurbekleding kan bijvoorbeeld ook in slaapkamers toegepast worden. Maar ook in de badkamer kan je een soort van houten muurbekleding toepassen. Echt hout is gezien de luchtvochtigheid misschien geen goed idee, maar er bestaat ook muurbekleding van kunststof met een houtlook. Deze wandbekleding is niet van echt hout te onderscheiden, maar zal niet uitzetten door de luchtvochtigheid, iets wat bij muurbekleding van echt hout met enige regelmaat gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *