Gordijnen
Je leest nu

Voordelen van tapijttegels

0
tapijttegel
Interieur

Voordelen van tapijttegels

Als het gaat om vloerbedekking, dan kan het nog weleens lastig zijn om de juiste keuze te maken. Er zijn immers zoveel verschillende opties beschikbaar! Een optie die steeds populairder lijkt te worden, zijn tapijttegels. In dit blog bespreken we daarom graag de voordelen van tapijttegels als vloerbedekking.

Makkelijk vervangbaar

Misschien wel een van de grootste voordelen van tapijttegels is dat ze makkelijk vervangbaar zijn. Iedereen kent wel het gevoel van een vlek die niet meer uit de vloerbedekking te krijgen is. Wanneer je tapijttegels hebt, hoef je echter alleen de tegel die beschadigd is te vervangen. Dit is een stuk gemakkelijker en goedkoper dan het hele tapijt vervangen!

Geschikt voor elke ruimte

Tapijttegels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen. Daardoor zijn ze geschikt voor elk soort ruimte. Of je nu een groot of een klein oppervlak wilt bedekken, tapijttegels bieden de oplossing! Daarnaast zijn tapijttegels sterk genoeg voor ruimtes met veel verkeer.

Makkelijk te installeren

Een ander voordeel van tapijttegels is dat ze gemakkelijk te installeren zijn. Ze komen namelijk al in tegelvorm en hebben een zelfklevende achterkant. Hierdoor kunnen ze snel geïnstalleerd worden, zonder dat er speciale lijm of hulpmiddelen nodig zijn.

Geluidsabsorberend

Een belangrijk voordeel van tapijttegels is dat ze geluidsabsorberend zijn. Dit komt doordat ze zijn gemaakt van textiel, waardoor ze geluid opvangen en verminderen. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn in een kantoorruimte of in een huis waar veel kinderen zijn. Het tapijt zorgt ervoor dat het geluidsniveau lager ligt.

Kostenbesparend

Tenslotte is ook het kostenaspect een voordeel van tapijttegels. Zoals eerder genoemd is het vervangen van een beschadigde tegel veel goedkoper dan het vervangen van het hele tapijt. Maar ook in de aanschaf zijn tapijttegels vaak voordelig. Vergeleken met andere soorten vloerbedekking zijn ze doorgaans een stuk betaalbaarder. Wil je het helemaal goedkoop aanpakken? Kies dan voor tapijttegels b keus, bijvoorbeeld via vanheugtentapijttegels.nl. Dan heb je alsnog goede kwaliteit, maar voor een zachter prijsje. 

tapijttegels b keus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *